ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Откраднаха куче по време на лов край язовир Искър

Откраднатото куче

Кучето е качено в кола и GPS нашийникът е изхвърлен

Наглата кражба се е случила на 1 ноември, когато Пламен Илиев излиза на лов заедно с мъжкото гонче Ричи. Илиев е гонач към Първа ловна дружинка в Самоков, като в злополучния ден ловците са на излет за дива свиня в района на резерват на с. Ново село: “Кучето беше пуснато и подгони две сърни, като се отдалечи на 4-5 километра.” През цялото време Пламен Илиев следи кучето през GPS нашийника му, до момента когато то не достига главния път. В този момент, той е вече в колата си и тръгва към последната локация на гончето, когато е неприятно изненадан:” Видях само как GPS-а тръгва с 50-60км/ч и за съжаление не можах да стигна навреме, за да видя в коя кола го качиха. Става въпрос за три минути!”.

откраднатото гонче
Откраднатото куче Ричи

 

Това се случва близо до комплекс “Иструм парк”, но за съжаление очевидци няма, като единственото, което открива е вече изхвърленият GPS нашийник в близост до банкета на пътя. Ловецът е огледал и за камери в района, но за съжаление не е открил. Не знае и в коя посока са тръгнали крадците.

Откраднаха гончето на ловец от Брезово, той отправи призив за помощ

“Кучето го крадат за трети път” – оплака се собственикът. При предишните случаи ловецът открива гончето си в Ихтиман и в Горна баня. Този път ловецът се надява на съдействието на ловната общност, като е предвидил и парична награда за човека, който му го върне:” Децата ми са много привързани към кучето! Ще направя всичко необходимо, за да го намеря и прибера!” Кучето е на три години и шест месеца. Има бяло по главата и лапите и е червеникаво-жълто на цвят. Отговаря на името Ричи.

Всеки, който има информация за изчезналото гонче може да се обади на 0888378297 (Пламен Илиев) или да подаде сигнал в платформата “Изпрати сигнал”, като при възможност е добре да се добавят и снимки за сравнение.

Откраднатото куче

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ FACEBOOK !

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ