ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Арбанаси – Най-младият ловец с най-голямата слука

арбанаси лов

Не бяха успешни за дружината във великотър­новското село Арбанаси първите ловни излети за диви свине. Това обаче се промени, когато дружи­ната успя в рамките на една гонка да реализира тройна слука. Първи точния си мерник доказва младият ловец Кристиян Кънев.

арбанаси лов

Глиган изскача в непо­средствена близост до Кристиян. Първоначално младежът се стъписва, опасявайки се да не рани някое от гончетата, но след това се окопитва и с един изстрел поваля дивото жи­вотно. Глиганът се оказва впечатляващ – тегло около 250 кг и дължина на глигите около 22 см. За съжаление единият зъб е леко счупен, което намалява качеството на трофея. Въпреки това Кристиян е решил да го предаде за оценка в горско­то стопанство във Велико Търново. Гонката не минава без инцидент – глиганът от­хапва част от опашката на едно от преследващите го кучета.

арбанаси лов

Този ден освен големия глиган падат още две жи­вотни. Тяхното тегло е съ­ответно 100 и 120 кг. Слу­ката е на опитните ловци Валентин Манолов и Илко Зарифов.

Със 7 отстреляни диви свине ловците от Големо Бучино и Драгичево са лидери в ЛРС-Перник

Най-доволен от тази съ­ботна гонка, разбира се, е Кристиян Кънев, за когото това е втора година в лов­ната гилдия. От малък той е запален по лова и често придружава баща си, който ловува с дружината в с. Ре­сен. После изкарва курса за подготовка на млади ловци, но отива в ЛРД-Арбанаси, където има приятели. Спо­деля, че предпочита лова на диви свине. От лова на пернат дивеч най-мно­го харесва този на фазан. При него ползва семейния пойнтер. Кристиян не пести усилия и в лова на хищници, вече е отстрелял няколко чакала и лисици.

И миналата година, как­то и тази слуката спохожда младия ловец пръв. Още при откриването миналата година той поваля две диви свине – съответно с тегло 150 и 70 кг. С усмивка раз­казва как поваля по-малко­то. Подгонено от кучетата, дивото животно прави опит да се спаси от тях, като ска­ча от една скала. Но пози­цията на Кристиян Кънев е долу, той го чака, стреля и е много точен.

В землището на с. Арба­наси сега няма много диви свине. Но първият успех за дружината обнадежда­ва ловците, че по-нататък бройките на отстреляните животни ще се увеличават.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ