НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД– Каолиново – Тригодишен глиган зарадва лудогорци

каолиново лов

За около месец от откриването на сезона дружинката в град Каолиново, която е част от ЛРС “Станата” в град Нови пазар, има само една слука. Това е тригодишен глиган с около 120 килограма, много добре охранен и здрав, казва председателят на дружинката Шенол Кязимов.

” Въобще този сезон е много труден, просто дивите свине ги няма, което се дължи естествено на епидемията от Африканската чума по свинете, а надеждата на ловците е този вид дивеч да се завърне в Лудогорието, тъй като е най-атрактивен в този край”, допълва той.

каолиново лов

Дългогодишният ловец Валентин Минчев казва, че  дивата свиня е била засечена в гористата местност “Червения дъб” край квартал Кус на град Каолиново. Нихат Мехмедов с точен изстрел  от около 40-50 метра отстрелва дивото животно.

ЛРС-Пирдоп – Силен сезон в Средногорието, паднаха и вълци

” Глиганът е много добър и на туй нямане ни зарадва много, поздравихме ловеца с добрата му слука, а се надяваме през следващите месеци да имаме още отстреляни диви свине, както беше през миналия сезон, който завършихме с 13 екземпляра”, категорични са лудогорските ловци.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ