ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Войново – След “сушата” отстрел на 12 диви свине на един излет

войново лов

Запомнили сме големите успехи, постигнати от ловците от дружинката в крайграничния район с Румъния в с. Войново, когато се водеха като най – добрите в ЛРС “Сокол 1” в град Силистра по отстрел на диви свине. Отчитаха се по 30-тина, дори и до 50 броя на сезон, като имаше и едри глигани, а ловците полагаха изключителни грижи за дивеча, миналата година обаче закръглиха отстрела на нула, а това се дължеше на епидемията от Африканската чума по свинете, която  прогони животните от Добруджа. Затова сега ловците от с. Войново се зарадваха на октомврийската си слука, когато на един излет отстреляха 12 диви свине, а тринайсето най-вероятно отиде в района на съседната дружинка в с. Кайнарджа, където допринесе за малката им слука.

ЛРД– Каолиново – Тригодишен глиган зарадва лудогорци

“Срещнахме сурия в гората си, успяхме да отсреляме 12 животни, най-голям късмет имаше Стоян Узунов, аз отстрелях два екземпляра – допълва председателят на ЛРД-Войново Тодор Тодоров. – Имаме много добри ловни кучета, които са на братята Стоян и Николай Узунови и с тях откриват в добруджанската гора дивите свине. Разбира се, когато няма дивеч, проявяваме голямо внимание към регулиране на хищниците, чиято популация е много голяма, само  аз през изминалия сезон отстрелях 20-тина чакала и десетина лисици, всяка година сме на едно от челните места в сдружението по отстрел на хищници, за което сме получавали награди”.

Треводата си споделя председателят на ЛРС-Силистра Орлин Николов.

“Първият месец завършихме с 13 отстреляни диви свине, които бяха отстеляни само в дружините на Войново и Кайнарджа, а никъде на друго място нямаме слуки, което е много тревожно.”

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ