ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Провадия – Едри глигани отстрелват в дружината на с. Невша

невша лов

Много добри местообитания за дивите свине има ловната дружинка в село Невша, която е част от ЛРС-Провадия. Това са хубави широколистни гори, където условията за популацията е сигурна, а и когато ловците полагат добри грижи за дивите животни, тогава и успехите са нeминуеми. Затова и всяка година местните ловци се радват на хубави слуки. Така стана и през тазгодишния октомври, когато бяха отстреляни шест екземпляра.

 Успешни първи излети по линия на организирания ловен туризъм в ЛРС–Пазарджик

„Два са по-едри глигани – казва председателят на дружинката в с. Невша Пламен Тончев. – Около 150 кг е глиганът, който отстреля с два  куршума Димитър Христов-Шопа. Той бе много здрав и охранен, с хубав трофей, глигите му бяха с дължина 23 сантиметра. Глиганът беше много силен, насече три от кучетата на Стамен Неделчев. Старият ловец Красимир Куцаров пък отстреля 120-килограмов екземпляр”, завърши разказа си дългогодишният председател на дружинката.

Ловците от ЛРД- Невша разчитат много и на зимното време, когато падне сняг, за да вървят по-успешно след следите на дивите свине и се надяват тогава да имат и повече слуки.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ