НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

За трети път се проведе турнирът „Атанас Василев – Найк“

турнир найк

На 7 ноември в района на ЛРД – Пищигово към ЛРС-Пазарджик се проведе, по инициатива и с организацията на Петър Ветренски, за трети пореден път турнир по системата „Св. Хуберт“ в памет на известния пазарджишки кинолог Атанас Василев – Найк.

Този път на състезанието имаше 44 ловни помощника, като това до момента е рекордният брой участници в този форум. Те бяха разпределени в 4 гари, като 30 от тях бяха в трите батерии на клас „Открит“, а една обща бе за жени и клас „Млади“, където съдия бе безпристрастният представител на ЛРС–Гулянци Любомир Катронски. В клас „Жени“ се явиха пет участнички, а при младите кучета броят на представители се бе девет.

турнир найк
Андон току-що е завършил успешно тура в своята гара

Сред плеядата от известни имена на кинолози личаха тези на Димитър Тодоров – Фара, Мирослав Ненковски, Борислав Димов – Чорапа, Андон Андонов, Сашо Райчев, Павлин Казаков, Зорница Николова, Юлиана Попова и др. Това, заедно с добре подбраните игрални полета, обуслови и изключително напрегнатата надпревара. За втора поредна година шампион в клас „Открит“ стана Андон Андонов от ЛРС в Пазарджик, който само до преди две-три години бе млада надежда, а днес е вече един от фаворитите. При жените победител е бившата световна шампионка Зорница Николова, а при младите ловни помощници  Светлин Николов.

турнир найк
Призиорките при жените

Всички състезатели останаха много доволни от организацията на турнира и недвусмислено заявиха, че през следващата година отново ще вземат участие за купата „Атанас Василев – Найк“.

К Л А С И Р А Н Е

Клас „Открит“

1. Андон Андонов с английски сетер Ниана де Лаверанс
2. Мирослав Ненковски с английски сетер Инди дел Ненковски
3. Младен Димитров с курцхар Поло фром Ветренски

турнир найк
Шампионът Андон Андонов с гордост позира с купата, медала, грамотата и книгата за обучение на ловното куче от Атанас Василев – Найк

Клас „Жени“

1. Зорница Николова с курцхар Ерес фром Ветренски
2. Таня Кралева английски сетер Аристотел
3. Юлиана Попова с курцхар Сони фром Ветренски

Клас „Млади“

1. Светлин Николов с английски сетер Рила от Ненковски
2. Сашо Райчев с дратхар Улан
3. Петър Деков с английски пойнтер Зара

Спас СПАСОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ