ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Атрактивен лов на диви зайци в ЛРД–Поморие

поморие лов

Много време вече част от ловните дружинки на ЛРС “Гларус” в град Поморие имат добър запас на див заек, което се дължи на добрата популация и опазването на дългоухите от бракониерства и от намаляването на хищниците, които са основни врагове на този вид дивеч. На един от излетите през тази есен ловците от градската дружинка на Поморие бяха разделени на две групи от по петнайсетина участници, които постигнаха много добра слука – всеки ловец отнесе в раницата си по заек и по този начин бяха отстреляни общо 30 броя. „Поморийските ловци разчитат много на заешкия лов, който им носи много емоции”, казва ловният специалист на сдружението Бончо Грудов.

поморие лов

Разбира се, ловците от сдружението участват много активно и с отговорност по прочистване на ловищата от хищници. За кратко време са отстреляни 70 чакала и двайсетина лисици. С по 20 лева за чакал и по десет лева за отстреляна лисица се стимулира отстрелът само при груповия лов.

ЛРС–Велико Търново – Дружините набавиха по-евтино зърно за зимата

Градската дружинка в Поморие с председател Сергей Кръстев има много добър отстрел на чакали, защото ловците са убедени, че само по този начин могат да запазят приплодите на дивите животни от унищожение. Само на един излет паднаха седем чакала и една лисица.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ