ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

БФРС- Подледният шампионат стартира на 9 януари

бфрс шампионат

Спортно-състезателната година на Българската федерация по риболовни спортове ще започне на 9 януари. Тога­ва се открива националният шампионат по риболов на лед за сезон 2021. Реше­нието е взето на редовно заседание на Техническата комисия и в присъствието на капитаните от клубовете в секция „Ри­болов на лед“.

Приетият календар предвижда про­веждане на три кръга. Първи кръг: 9-10 януари, втори кръг: 23-24 януари, трети кръг: 27-28 февруари. Водоемите ще се определят според конкретната ледена обстановка. При нормални зимни ус­ловия и наличие на здрав лед първият кръг ще бъде на язовир „Малък Беглик“, а следващите съответно на „Широка по­ляна“ и „Голям Беглик“. Ако замръзне „Батак“, там също може да се проведе състезание.

Календарът ще влезе в сила, ако няма драстична промяна с обстановката, каса­еща пандемията от Ковид-19. При сегаш­ните условия е позволено да се провеж­дат спортни състезания с участието на спортисти над 18 години, но без присъст­вие на зрители. БФРС ще спази стриктно всички мерки, налагани от компетентните власти.

Засега заявки за участие са подали шест отбора – „Биг Фиш“, „Гоу Фиш“, „Майсторски риболов“, „Мосела“, „Рибо­ловен свят“ и „Фиш мастърс“. Това са тимовете, участвали и в тазгодишния шампионат. Ако има други желаещи да се включат отбори, те трябва да уведо­мят отдел „Връзки с обществеността“ на БФРС.

Организацията на шампионата ще бъде както през последния сезон – с че­тирима секторни съдии, отговарящи за цялата подготовка на трасето, очерта­ването на секторите, тегленето на улова и отчитането на резултатите. Всеобщо е мнението, че организацията в миналия шампионат е била на ниво и не е уместно да се правят промени.

Извадиха щука 7,5 кг от река Искър

Турнирът за купата „Йордан Софков“ ще бъде на 21 февруари, отворен за всички желаещи да участват. Взе се ре­шение да бъде организирано и още едно състезание в случай че има лед, което също да бъде отворено за любители.

Световното първенство на лед трябва да се проведе на 6 и 7 февруари в град Шяулай, Литва. България има готовност да излъчи национален отбор, който да ни представя на най-големия световен форум.

Припомняме, че актуалният държавен шампион е „Мосела“, взел титлата в еп­ична битка с тимовете на „Майсторски риболов“ и „Биг фиш“. Подледните ри­цари изиграха своя шампионат буквално дни преди да ни връхлети пандемията.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ