ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

In Memoriam – Почина почетният президент на FACE Жилбер де Тюркхайм

тюркхайм

На 19 декември внезапно почина бившият президент на FACE (2003-2015), а до момента и почетен президент на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) Жилбер де Тюркхайм,

Жилбер де Тюркхайм бе изключителен посланик на ловния спорт и опазването на дива природа, дела, на които е посветил голяма част от живота и ценни си познания.

In memoriam – Ловците от ЛРС-Вълчи дол скърбят за своя ръководител Иван Славов

Като президент на FACE той изиграва основна роля в преговорите за споразумението между FACE и природазащитната организация Birdlife, което беше подписано на 12 октомври 2004 г. Това споразумение спомогна в продължение на десетилетие да има конструктивно сътрудничество между опазването на дивата природа и лова и бе предпоставка да се сложи край на емоционалния конфликт между ловците и природозащитниците, заменен от конструктивен диалог. Жилберт де Тюркхайм участва активно в насърчаването на ангажираността и диалога на FACE в споразумението за платформата на ЕС за съжителство между хората и едрите хищници.

Преди председателството си във FACE той е бил президент на Федерацията на ловците от Департамент Бас Рейн в родната си Франция (1986-2004 г.) и регионален  президент за Североизтока. Той е заемал много ключови постове, включително вицепрезидент на Френската национална федерация на ловците (Fédération Nationale des Chasseurs), президент на ONCFS (Френската национална агенция за лов и дива природа) в продължение на 6 години – тогава почетен президент – и е бил член на френския Икономически и социален съвет.

Ангажиментът му за опазване на дивата природа във Франция и Европа беше дълъг и разнообразен и произтича от цял ​​живот натрупан опит и много отдадена енергия.

Изказваме нашите искрени съболезнования на семейството и приятелите му.

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ