ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Италианец ловува на пернати в ЛРС-Попово

попово лов

Интересни и ползотворни ловни излети проведе италианецът Масимилиано Джентиле из ловни полета на ЛРС-Попово. Той беше на частно посещение, но не пропусна възможността да обходи някои интересни територии и да постреля из землищата на селата Зараево, Паламарца, Водица. При излетите основна цел бе ловът на фазани и водоплаващи. В ролята на местен водач влезе ловният надзирател от поповското сдружение Стефан Дянков, който пък имаше късмета да отстреля чакал. Джентиле от няколко години живее в София, където има собствен бизнес, но не пропуска да посещава поповските си приятели и да се наслаждава на богатата на дивеч природа.

В ЛРС-Средец – Ловецът Божидар Николов отстреля 3 чакала и 2 лисици на един излет

Заради слабия сезон в лова на дива свиня тази година ловци от ЛРС-Попово компенсират с атрактивни излети за фазани. Всичките дружини от състава на сдружението ловуват по утвърден график, като само през декември са излизали по 2-3 пъти. Ловът на фазани си има своите верни почитатели, особено сред по-младите ловци, които харесват динамиката и всички перипетии, с които е свързан той. Пък и при липсата на диви свине това е най-реалната възможност да се излезе сред природата и да се ползва пушката.

попово лов
Димитър Димитров ловува на фазан край язовир „Калето“

Впрочем, сезонът за групов лов на дива свиня тръгна прилично. При първите излети имаше някои добри резултати, за първите два месеца се натрупа общ актив от 50 отстреляни животни. Сред челниците по отстрел са ловците от селата Медовина и Долец – с по 5 точни попадения, в Горско Абланово и Зараево са с по 4 слуки. Но резултатите от декември вместо да се подобряват, става обратното – намаляват. Дивите свине са малко, при това групирани само в определени райони и слуката стана съвсем епизодична.

По отношение на хищниците обаче, поповчани има с какво да се похвалят. Те изплащат парични бонуси (15 лева за чакал, 10 лева за лисица и 5 лева за скитащо куче) и резултатите в отстрела са напълно реални. Най-голяма е популацията от чакали, но пък и там са насочили основно вниманието си и ги контролират – с организирани излети и индивидуално. Годишно в сдружението се отстрелват близо 1000 чакала. В този лов утвърдени като лидери са ловите от селата Садина и Водица.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ