140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Иззети са ловни оръжия в трънското село Проданча

ловец

Иззети са три ловни оръжия на 44-годишен жител на трънското село Проданча от служители на РУ – Трън заради стрелба. Инцидентът  е станал на 5 декември, около 09, 00 ч., уточнява ОДМВР-Перник. По данни на полицията мъжът се скарал с член на ловната дружина в селото. В същия ден дружинката тръгнала на лов и ловците преминали край дома на 44-годишния мъж, който бил в центъра на селото. Последвало спречкване и мъжът стрелял до крака на 26-годишен младеж, разказаха ловците. По техни данни имало и кратка физическа схватка, от която младежът имал леки наранявания по ръцете. След подаден сигнал в полицията, пристигналите на място служители на реда задържали стрелеца и му иззели ловните оръжия. Наложена му е била полицейска мярка за срок до 24 ч. Причините за случилото се са в процес на установяване. Започнато е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.
44-годишният мъж не е член на местната ловна дружинка, нито на трънското ЛРС “Руй”-Трън, уточниха от сдружението. По данни на ловците той е част от нерегистрирана ловна дружинка “Единак”, която ловува на територията на групата в село Проданча към ЛРД-Филиповци. От ЛРС “Руй” уточниха, че дружинка “Единак” не съществува в сдружението и не са й издавани бележки за лов. В същото време на един от най-оживените търговски обекти в Трънско – крайпътното ханче в с. Парамун, може да се види календара на ЛРД “Единак”, посочват трънските ловци.

ЛРС-Вълчи дол – Допълнителното стимулиране на хищничарите води до успех

“Въпросният стрелец не за първи път влиза в конфликт с членове на ловната дружинка, за което са уведомявани съответните органи”, твърдят ловците от Проданча.
От полицията уточниха, че иззетите оръжия са законно притежавани. Засега обаче служителите на реда не посочват къде членува 44-годишният стрелец.

Ася Асенова

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ