ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Бачково отсрамва асеновградските ловци

бачково лов

Председателите на дружини от ЛРС-Асеновград се оплакват, че от ловните им полета са изчезнали дивите свине. Това е характерно за дружините, които през миналия сезон имаха отстрел от 20 броя нагоре, та и над петдесет в селата Новаково и Три могили.

Не е така обаче за ЛРД-Бачково, начело с младия председател и член на управителния съвет на сдружението Георги Воденичаров. В предишни години слуките им били минимални, но през този сезон само през последния уикекенд на ноември отстреляха пет диви свине, най-голямото от които е 120 кг. Младият председател с радост изтъква успехите на своите колеги, а премълчава своите – отстреляни от него са две животни с по един изстрел. Воденичаров хвали и ловеца Евстатиев, когото наричат „Ловецът Хранилка“, защото е най-активен в подхранването на дивеча и също е отстрелял две диви свине.

бачково лов

През този сезон обаче изненадата в ЛРД-Бачково е Веселин Гатев. Той е за първа година из ловните полета, а вече е отстрелял пет животни.

ЛРС–Силистра – Фазанският лов е вече основен

„Дивите свине, които са излизали на неговата пусия, са отстреляни без изключение – казва председателят. – Той ни изненада и  изключителното си гонче Бест, които така работи, че има ли дивеч в ловното ни поле, винаги го открива и го насочва към постовете. Младо е и надеждно, умело се пази от глиганите и майките.“

бачково лов

Най-много слуки ловците имат в м. „Инжовите камъни“. Там са и най-много изградените хранилки и солища, а в близост има и вода.

Георги Воденичаров задължително споменава и дисциплината в дружината по време на ловните излети, без която едва ли щяха да имат толкова успехи.

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ