НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Бачково отсрамва асеновградските ловци

бачково лов

Председателите на дружини от ЛРС-Асеновград се оплакват, че от ловните им полета са изчезнали дивите свине. Това е характерно за дружините, които през миналия сезон имаха отстрел от 20 броя нагоре, та и над петдесет в селата Новаково и Три могили.

Не е така обаче за ЛРД-Бачково, начело с младия председател и член на управителния съвет на сдружението Георги Воденичаров. В предишни години слуките им били минимални, но през този сезон само през последния уикекенд на ноември отстреляха пет диви свине, най-голямото от които е 120 кг. Младият председател с радост изтъква успехите на своите колеги, а премълчава своите – отстреляни от него са две животни с по един изстрел. Воденичаров хвали и ловеца Евстатиев, когото наричат „Ловецът Хранилка“, защото е най-активен в подхранването на дивеча и също е отстрелял две диви свине.

бачково лов

През този сезон обаче изненадата в ЛРД-Бачково е Веселин Гатев. Той е за първа година из ловните полета, а вече е отстрелял пет животни.

ЛРС–Силистра – Фазанският лов е вече основен

„Дивите свине, които са излизали на неговата пусия, са отстреляни без изключение – казва председателят. – Той ни изненада и  изключителното си гонче Бест, които така работи, че има ли дивеч в ловното ни поле, винаги го открива и го насочва към постовете. Младо е и надеждно, умело се пази от глиганите и майките.“

бачково лов

Най-много слуки ловците имат в м. „Инжовите камъни“. Там са и най-много изградените хранилки и солища, а в близост има и вода.

Георги Воденичаров задължително споменава и дисциплината в дружината по време на ловните излети, без която едва ли щяха да имат толкова успехи.

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ