НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Бяла река – Хищниците са много, ловците постоянно ги редуцират

бяла река лов

Ловната дружинка в село Бяла река, която е част от ЛРС-Велики Преслав, ловува на три групи и ловците се отнасят много отговорно към намаляване броя на хищниците. На два излета групата от село Нова бяла река  имаше много добра слука –  на единия ловците Мехмед Мустафов и Ибрахим Кимов отстреляха два чакала в гората на Герловото, а в другия Реджеб Бузгов, Муса Мустафов и Муса Чолаков два чакала и една лисица. Всичко това стана възможно с помощта на   гончето Рони, което е на една година, но работи много добре, както и на 4- годишната кучка Джина, които са собственост на председателя на дружинката Джамал Сатев.

бяла река лов

“В излетите на дружината от Бяла река участваха и отговорника по лова в ДГС-Върбица Исмаил Курдов и Басри Мусов, който е началник на горския участък – казва председателят на дружинката Джамал Сатев. – Наблюденията показват, че във Върбишкия Балкан има много хищници, а нашите ловци се отнасят много съзнателно към тяхното редуциране, за да се даде спокойствие на приплодите на дивеча. Само   групата от Нова бяла река е с отстрел на повече от 40 чакала и двайсетина лисици.”

Атрактивен лов на диви зайци в ЛРД–Поморие

На два поредни излета местните ловци имаха и слуката на два глигана с тегло по около 120-130 килограма, като това стана след точната стрелба на ловците Исмет Шерифов и Себайдин Ружди.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ