ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Попина – Два успеха в мочурищата край Дунав

попина лов

Радостни са ловците от дружинката в село Попина, която е част от ЛРС-Силистра, които през този ловен сезон  имат отстреляни две диви свине. След като миналата година бяха на нула, това е все нещо добро, защото епидемията от АЧС си взе своето.

“Много години бяхме с висок отстрел в горите край Дунав, където в мочурищата има много добри условия за популацията на дивите животни, изнасяхме големи количество царевица, с които ги подхранвахме, сега положението е тревожно”, твърди председателят   Диан Йорданов.

ЛРС-Пазарджик – Невероятен сезон в лова на яребици

Един от екземплярите е млад глиган, който с тегло от над 120 килограма. Оценен е като двегодишен, отстрелян от младия ловец Мирослав Русанов, който е ловец от това лято. Другото диво прасе е приплод с тегло около 70 кг, отстреляно от Диан Йорданов. Въпреки че няма много дири в ловищата ловците от крайдунавското село Попина все пак не губят надежда за още слука. В същото време много успешни са излетите за фазани, в които освен местните ловци участват и гости от други сдружения и дружинки от Североизточна България, като остават доволни от слуката си.

Председателят на дружинката Диан Йорданов споделя, че благодарение на редовното разселване на този вид дивеч в района, както и естествената популация, край Дунав има голямо движение на фазани, които носят много големи емоции в стрелбата.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ