НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Славейково – Паметен лов в Провадийските гори

славейково лов

Ловците от дружинката в с. Славейково към ЛРС-Про­вадия участваха в паметен лов, при който падна глиган с тегло над 200 кг и глиги с дължина 23 см. Тази слука е най- голямата към момента за сдружението. Точният изстрел бе дело на Неджетин Карагьозов. За съжаление обаче ху­бавата слука имаше висока цена. Две от ловните кучета на ЛРД-Славейково станаха жертва на мощния исполин, който не се предаде без борба.

Октомврийски успешен отстрел зарадва 9-а ЛРД-Бобошево

Ето какво разказа секретарят на дружинката Тодор Го­ранов: „Двете кучета Балкан и Мечо намериха глигана в гората и започнаха да лаят на място. Заедно с председате­ля на дружинката Красимир Петков и още един ловец доб­лижихме дивото животно в тресавището. Глиганът обаче в един момент се завъртя силно и удари едно от кучетата, което излезе от борбата с разпран корем. Общо две кучета загинаха, но все пак други две, които бяха ранени, успяхме да спасим.

Глиганът беше изключително мощен. От години се вър­теше на едно и също място в гората. Преди няколко сезона отново умъртви две от кучетата ни.“

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ