ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Годеч – Две дружини до момента са лидери по отстрел

годеч лов

Хубав трофей падна в м. „Колото” при скорошен излет на ловците от с. Шума към ЛРС-Годеч. Точен при стрелбата е Петьо Петков, който се е оказал късметлия при разставянето на пусиите на гонката. Глиганът е вдигнат от кучетата и е налетял точно на него.

Трофей за златен медал доби Eмрaх Хaлил от ЛРД- Черноочене

Това е петото точно попадение за сезона в актива на ловците от селото, с което се изравняват с досегашните лидери – Градската дружина в Годеч. Те също са реализирали 5 попадения. Интересно е да се отбележи, че двете водещи в отстрела дружини от годечкото сдружение са в интересна конкуренция още от началото на сезона. В с. Шума поведоха с ударен лов, после „гражданите“ взеха аванс с последователни успехи в няколко излета. Сега отново ролите се размениха, за да се стигне до равенство. Докога ще се задържи статуквото не е ясно, но ловците и от двете дружини са уверени, че скоро ще наведат везните в своя полза. Може би още следващия уикенд.

годеч лов

По долината на река Нишава в горното й течение, където обичайно ловуват годечките ловци из южните старопланински склонове, върви сезон на приливи и отливи. Имаше няколко силни излета, после известен застой, а сега отново раздвижване. Оптимистите са готови да се обзаложат, че най-силните дни от сезона все пак предстоят и се готвят за зрелищни излети по дългата поредица празнични дни. Пък ако падне сняг, още по-добре.

годеч лов

Да припомним и друг аспект на лова в ЛРС-Годеч. Ловците имат сериозна работа с хищниците и от нея не се отказват, тя даже върви успоредно с основния лов на дива свиня. Един вълк, 67 чакала и 18 лисици през годината си е сериозен актив за петте дружини в състава на сдружението.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ