ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Годеч – Скромна слука край Нишава

годеч лов

Старопланинските ридове в западната част на страната, сред които се провира река Нишава в горното й течение, са типичните ловни терени на хората от ЛРС-Годеч. Чува се за слаба слука от началото на сезона, затова потърсихме отговорните фактори от сдружението, за да дадат достоверна и актуална информация за случващото се там. Ръководителят на ЛРС-Годеч Радослав Димитров беше любезен да сподели:

„В началото на сезона имаше движение на дивеч и отчетохме някои успешни излети. Ловците от с. Шума реализираха 4 точни попадения, а в Първа градска дружина – 3 слуки. После незнайно защо животните се загубиха. В няколко поредни уикенда нямахме никакви успехи. Отскоро започнахме да забелязваме движение и следи от дивеч тук-там. При последните излети късметът отново ни се усмихна. Хората от с. Гинци отстреляха две животни, с още две точни попадения се отчетоха и в Първа градска дружина и засега те са челници по отстрел.

годеч лов

Наясно сме, че дивечът намаля и приемаме реалностите такива, каквито са. Очевидно през този сезон ще трябва да занижим критериите и да се радваме и на по-скромна слука. И все пак, след падналия сняг очакваме да има раздвижване и по-добри резултати.

285-килограмов  глиган отстреля дружината от с. Николово

Нямаме регистрирани случаи на АЧС, но въпреки това следим внимателно обстановката в нашите територии.

Опитваме се с отстрел на хищници да гарантираме повече ловни емоции. Там има с какво да се похвалим. Славчо Митов, от Първа градска дружина, отстреля вълк, а в актива ни за тази година има отчетени 67 чакала и 18 лисици. Това е сериозна цифра за нашето малко сдружение. В миналото чакали при нас нямаше, но бързо се намножиха и вземаме мерки да ги държим под контрол“ – завършва ръководителят.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ