ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС–Поморие – Успешните излети за див заек зависят от редуцирането на хищниците

поморие лов

Много време вече част от ловните дружинки на ЛРС “Гларус” в град Поморие имат добър запас на див заек, което се дължи на опазването на този дивеч от бракониерства и от редуцирането на хищниците, които са основен лимитиращ фактор за този вид дивеч.

ЛРС-Годеч – Две дружини до момента са лидери по отстрел

На един от излетите през тази есен ловците от градската дружинка на Поморие бяха разделени на две групи от по петнайсетина участници, които постигнаха много добра слука – всеки ловец отнесе в раницата си по заек и по този начин бяха отстреляни общо 30 броя. ”Поморийските ловци разчитат много на заешкия лов, който им носи много емоции”, казва ловният специалист на сдружението Бончо Грудов.

поморие лов

Разбира се, ловците от сдружението участват много активно и с отговорност в причистването на ловищата от хищници. За кратко време са отстреляни 70 чакала и двайсетина лисици. С по 20 лева за чакал и по десет лева за отстреляна лисица се стимулира отстрелът само при груповия лов. Градската дружинка в Поморие с председател Сергей Кръстев има много добър отстрел на чакали, защото ловците са убедени, че само по този начин могат да запазят приплодите на дивите животни от унищожение. Само на един излет паднаха седем чакала и една лисица.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

 

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ