НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Трявна – Падат трофейни глигани в м. „Бангейци“

Бангейци

Декември се изтърколи почти без сняг, но това не попречи на ловците от тревненското сдружение да прибавят още някоя бройка в актива си. Втори трофеен глиган с тегло към 200 кг и впечатляващи глиги бе отстрелян на територията на градската дружина в Трявна и то в рамките на двайсетина дни. Слуката споходила Павел Балтиев, който се отчел с точен изстрел и така влязъл в Клуба на печелившите при този труден за всички сезон. Ловците организирали гонка в местността „Бангейци“, където по традиция регистрират най-много успехи.

Бангейци

Първата голяма слука в Тревненския Балкан бе в сметката на младока Александър Генев. Той също отстреля трофеен глиган със сходни габарити в м. „Бангейци“.

На последния излет преди празниците късметът се усмихна на ловците от дружината в с. Черновръх. Те се отчетоха с две попадения, а споделят, че в района им се забелязвало движение на диви свине.

Има и друг интересен елемент от ловния живот на местните хора. По време на излетите за дива свиня се случва да срещнат и мечки, а такива моменти са паметни и се помнят дълго. На един от скорошните излети мечка е излязла на пусията на Мирослав Ненов. Първоначално приготвил пушката, но като видял кой се задава насреща, замръзнал на място. Все пак запазил самообладание и не помръднал, докато животното се отдалечи. Разбира се, споделил пред колегите за случилото се, а някои зевзеци веднага предложили тоалетна хартия. Ловците твърдят, че си имат поне две мечки в техния район, а нищо чудно да са и повече.

Бангейци

На фона на общо взето постния ловен сезон утешително е, че няма установени нови случаи на заразени животни и хората изразяват увереност, че епидемията от АЧС отминава. Но все пак са нащрек и не бързат да се радват. Достатъчно поражения нанесе болестта, а последствията от нея ще се заличават с години.

Младен ДОБРЕВ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ