ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Най-младият ловец в ЛРД-Красава отстреля първия си вълк

Отстрелян вълк

Най-младият ловец в дружинката от с. Красава, която е част от състава на ЛРС-Брезник, отстреля първия си вълк. 24-годишният студент по право в УНСС Добромир Добринов е най-активният хищничар. Бъдещият юрист всеки ден е в гората. Освен това ежедневно наблюдава и полето. В актива си има над 10 отстреляни лисици, още  толкова чакали, вече и вълк.

ЛРД–Попина – Два успеха в мочурищата край Дунав

Слуката го застигнала по време на нощен излет в в м. “Слатина”в селото, след като три поредни вечери дебнел за хищници. Изстрелът от ловната му карабина 243 калибър „Зауер” бил безпогрешен и 2-годишният 50-килограмов вълк паднал прострелян. Добо /както всички го наричат в дружинката/ продължил стрелбата, защото видял още един вълк. Животното обаче успяло да избяга. Младежът допуска, че го е ранил и рано или късно хищникът отново ще попадне на мушката му.

Добромир е ловец от пет години. Хищниците са негова страст и смята надхитрянето на вълка за едно от най-добрите си постижения.
Това е вторият вълк за този сезон, отстрелян от ловците в дружинката в с. Красава. Първият паднал още през октомври. Ловците са записали в актива си и десет диви свине, вдигнали са над 50.
Отстрелът на хищници в дружинката в с. Красава се стимулира със 100 лв. за вълк, 20 лв. за чакал и 10 лв. за лисица.

Ася Асенова

Посетете нашата Фейсбук страница 

 

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ