НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Традиционен председателски лов на фазани в ЛРС-Добрич

добрич лов

В навечерието на Коледните празници ловците отново бяха в полетата на Добруджа. Домакин на традиционния председателски лов на ЛРС-Добрич, стана ловно-рибарската дружина в село Овчарово, община Добричка, чийто ловно-стопански район е в землищата на селата Ломница, Овчарово, Сливенци, Свобода и Добрево.

Атрактивен лов на диви зайци в ЛРД–Поморие

добрич лов

Всяка година в навечерието на Коледа вече десетилетия наред се провежда този лов, в който участват председатели на ЛРД, членовете на управителния и контролния съвет на сдружението. Този път гости бяха ловци от ЛРС-Вълчи дол, с което добричките ловци имат договор за съвместна дейност и отлични взаимоотношения.

добрич лов

Създадената организация бе за ловуване на фазан. Илия Михайлов, председател на УС на ЛРС-Добрич и член на УС на НЛРС-СЛРБ, обяви домакините на лова и пожела успешно представяне на участниците в него. Алекси Павленков, председател на ЛРД в Овчарово и ръководител на лова, направи подробен инструктаж, след който бяха организирани няколко гонки, които преминаха при спазване на всички изисквания по време на лов. Слуката бе скромна, но затова пък ловците от различните ловно-рибарски дружини и сдружения имаха възможност да се опознаят, да споделят свои мисли за любимото хоби, да завържат приятелства.

добрич лов

Това събиране преди празниците се използва и за своеобразен отчет за свършеното през 2020 година. На другарския обяд неформално се обсъдиха проблемите, които имат да решават през 2021 година, вдигнаха се наздравици за здраве и щастие в семействата на ловците и, разбира се, за слука. Имаше много смях, ловни лакърдии, закачки и весело настроение.

Николай Мирчев

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ