ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Турция – Дивите свине отидоха на курорт в Мармарис (видео)

турция диви свине

Диви свине са забелязани да се разхождат по улиците на турския курорт Мармарис (окръг Мугла, Югозападна Турция) в търсене на храна, предизвиквайки огромно безпокойство и страх у местните жители, предаде в.”Хюриет дейли нюз”.

„По-рано те идваха по един. Но сега идват на групи в търсене на храна. Ние сме много изплашени  – казва Мехмет Полиат, 51-годишен жител на града.

Арзу Саръташ, 38-годишна жителка на Мармарис, също е споделила, че хората в града вече не се чувстват в безопасност, излизайки навън.

Официалните представители не откликват на призивите на местните жители да бъдат спасени от нашествениците.

“Някои любители на животни добронамерено ги хранят, но те не трябва да го правят. Когато правят това, тези диви животни стават като домаши любимци”, казва председателката на Асоциацията за защита правата на животните в Мармарис Тюлай Йълдъз, обяснявайки причините за необичайната поява на глигани в центъра на града.

В дълбокия сняг – Австрийски ловци спасиха сърни в Тиролските Алпи

Тя изтъква, че асоциацията е провела няколко срещи с предишните ръководства на местната власт във връзка с проблема с цел мерки да се попречи на дивите свине да напускат дивата природа. По думите й е имало планове да се постави храна в горските райони, така че да се предотврати слизането на глигани в града. Ние обаче не можахме да предприемем действия”, казва Йълдъз.

Тя предупреждава местните власти, че популацията на тези диви животни се увеличава и рано или късно било животните, било хората може да пострадат.

Посетете нашата Фейсбук страница

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ