НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРС-Средец – Ловецът Божидар Николов отстреля 3 чакала и 2 лисици на един излет

божидар николов хищници

Три чакала и две лисици на един излет успя да остреля Божидар Николов от ловно-рибарската дружина в с. Суходол към ЛРС-Средец. Голямата слука е споходила ловеца на 7 ноември по време на групов лов за дива свиня. През този ловен сезон дивите свине практически са изчезнали от ловностопанския район на цялото сдружение, затова отстрелът на излезлите на пусиите хищници е повече от задължителен. На първата гонка в съботния ден Божидар отсрелва двете лисици и единия чакал. Но веднага след това при следващата гонка на друга пусия му излизат три чакала, два от които успява да повали. Като добавим и факта, че негов колега отстрелва още един чакал, това се оказва изключително успешен ловен излет.

божидар николов хищници
11 отстреляни чакала на 12 декември в ЛРД-Сигмен

ЛРС–Поморие – Успешните излети за див заек зависят от редуцирането на хищниците

„Всъщност, аз съм част от ловна група от 6-7 човека от сдруженията в Поморие и Бургас, които се интересуваме най-вече от лова на хищници – споделя за сайта SLRB.BG ловецът. – Заедно с мен чудесно се представят в отстреля на чакали и лисици Димитър Стоянов от ЛРД-Новоселци, Георги Недев от ЛРД-Подвис, Михаил Сивински от ЛРД-Просеник и Кирил Казанкалиев от ЛРД-Поморие-град. Разполагаме с четири много добре обучени гончета специално за лов на хищници, а дружините от региона ни канят на гости, за редуцираме хищническите популации в техните ловностопански райони.“

божидар николов хищници
Отстреляни 8 хищника в ЛРД-Поморие-град

На 12 декември по време на групов лов за дива свиня в ЛРД-Сигмен, която е част от състава на ЛРС-Карнобат ловната група успява да отстреля 11 чакала. От началото на октомври до сега тези ловци са прочистили ловните полета на различни дружини от  103 хищника. В актива на Божидар Николов вече има отстреляни 11 лисици и чакали. Рекордът на групата е 15 хищника в един ден в района на ЛРС-Стралджа.

божидар николов хищници
8-те добити чакала в ЛРД-Подвис

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ