ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 8 януари

актуално водоеми

ЯЗОВИР „ДЪБНИКА“

Има новина за „Дъбника“, макар че тя не е свързана с изя­вите на рибата. Близо двегодишната сага с искане за промя­на на статута на Врачанския язовир и жалби до разни инстан­ции окончателно приключи. Битката на рибарите от региона се увенча с успех. Докато водоемът бе със статут „Аквакул­тури“ го отдаваха под наем на знайни и незнайни фирми, а риболовците нямаха достъп. Вече официално влезе в кате­горията „Любителски риболов“ и ще е изцяло на разположе­ние на рибарската гилдия. Впрочем, от сдружение „Заедно за Дъбника“ се заеха много ентусиазирано с възвръщането на рибните ресурси и проведоха поредица от зарибявания през миналата година.

ЯЗОВИР „КЪРДЖАЛИ“

Сякаш половината град Кърджали се беше изсипала по бреговете на двата близки язовира в спокойните първи дни от тази година, когато времето повече приличаше на пролет отколкото на зима. На едноименния язовир любителите на уклея понатрупаха и добър актив. Рибките се ловиха в при­ятни серии и са с доста прилична големина – по-скоро едри. Всички замятат на плувка, с традиционната стръв – пинки и бели червеи. Последвалото застудяване обаче ще им пресе­че ентусиазма. Все пак е рано за пролетни изяви.

ЯЗОВИР „ИСКЪР“

Продължава струпването на рибари по заливчето при ком­плекс „Щъркелово гнездо“ и това е показателно, че там върви риба. Режимът на риболов е в познат сценарий. На ранина всички наблягат на костура и набързо се правят хубави серии. Но ще е за час-два или най-много до обяд. После бодливците се отдръпват и изявите им стават съвсем епизодични. Тогава пък идва времето на уклеите. В следобедно време те са на разположение и даже показват добро настроение. Хубаво е, че дребните костурчета-досадници се разкараха нанякъде.

ЯЗОВИР „ШИРОКА ПОЛЯНА“

Мекото време по празниците отложи масовите посещения на заледените родопски язовири, заради притеснения от нес­табилен лед. Все пак смелчаци не липсваха, а на „Блатото“ и на „Поляната“ завъртяха ледобури и дръпнаха по някой и друг костур и бабушка. Това са рибите, с които ще се зани­мават и занапред там, стига зимата все пак да влезе изцяло във владение. Ако не го стори през януари и то в Родопите, та кога…

РЕКА СТРУМА

Новогодишните празненства сред скобарите по Струма изглежда продължават. След поредица от силни резултати непосредствено преди празниците, от началото на годината рибите станаха много капризни и дори най-упоритите спася­ваха капото с единични бройки. Поредната валежна вълна отново вдигна драстично нивото, а след оттичането се очаква скобарите да си възвърнат настроението. Има много риба в реката, в това са убедени всички, които я посещават.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ