ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Боряна – Закрит бе пореден отличен сезон

боряна лов

На 9 януари след последния ловен излет ловците от дружинката в село Боряна, която е част от ЛРС “Камчия” в град Дългопол, закриха с приятна среща сезона за едър дивеч. Поизморени и поизмръзнали от зимния ден, те се събраха в чудесната си ловна хижа в гората на Камчийската долина, където в оживени разговори си припомниха интересните преживявания през изминалия сезон, който се оказа отново отличен, както това е традиция през последните години. Отстреляни през сезона бяха 18 диви свине, каквото постижение нямат дори сдружения от Североизтока.

“Това ни е най-добрата дружинка, която се отличава с факта, че е и редовен домакин за гостуващи ловци от други сдружения и дружинки – казва с гордост председателят на ЛРС-Дългопол Йордан Велев, който  много често е сред ловците от Боряна. – Просто в ЛРД-Боряна е създадена традицията пожелали ловци от съседни райони, никога да не се връщат, а да се посрещат с голямо внимание и топлина, за да се чувстват като равни с местните. Успехите естествено се дължат и на големите грижи, които се полагат постоянно за дивите животни.”

боряна лов
Председателят на ЛРС-Дългопол Йордан Велев /вдясно/ и ловецът Владимир Стойчев се радват на слуките

Във финалния излет имаше гости от дружинките в град Аксаково на Варненското сдружение, от Тутраканци-Чайка от ловното сдружение в град Провадия, от град Тервел и други места.  Последните три слуки бяха около стотина килограмови диви прасета, които са отстреляни от ловците Стилиян Янков, Стилиян Трифонов и Иво Мончев.

ЛРД-Црънча – Отстрелян е трофеен глиган на първия излет за 2021 г.

Зам.-председателят на дружинката Красен Янков, който допреди година много време успешно я водеше, казва:

“Доволни сме и от този сезон, а успехите при нас са традиционни. Ловците се отнасят много отговорно към задачите си, затова ги съпровождат и добрите слуки. Най-големият глиган, който бе отстрелян този сезон, тежеше над 180 кг, а слуката е на ловеца Тодор Андонов. Радостното е, че не са намерени болни от АЧС диви свине, не са открити и трупове в ловните ни райони”.

Георги НИКОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ