НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Гостилица откри лова за 2021 г. с отстреляни чакали

гостилица лов

Първата слука за новата 2021 година на ЛРД-Гостилица, която е част от състава на  СЛРД „Стринава“-Дряново, е на хищник. Стефан Марев, председателят на дружинката, отстрелва по един чакал по време на груповия лов на дива свиня на 3 и 4 януари в ловно поле  „Романица“ край река Янтра. В единия случай, както си стоял на пусията, видял отдалече чакала да се задава, върви, ослуша се накъде лаят кучетата, пак тръгне, и когато наближил на 60-70 м, попаднал в мерника на ловеца.

В района има доста чакали – споделят ловците. Дружинката дори е поставяла въпроса неведнъж пред ръководството на ЛРС-Дряново да бъде организиран поне един групов ловен излет за хищници, тъй като местните хора вече виждат чакали посред бял ден близо до къщите, а вечер ги плашат, като вървят и вият на глутници из запустели места и дерета.

гостилица лов

Пак Стефан Марев на 24 декември 2020 година е майсторът в отстрела на последното прасе за изминалата 2020 година. Той похвали колегите си за поддържания „ловен огън“ въпреки липсата на очаквана слука през сезона и благодари на онези постоянни 12 души ловци, участвали във всеки ловен излет. По отношение отстрела на дива свиня, резултатът дотук е 4 броя на фона на 24 диви свине за 2019 година.

Успешен финал за ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица

„Ловът продължава. Ние сме му отдадени и сме се примирили с причините, които ни докараха дотук. Вярваме, че с изтребването на дивата свиня ще „ударим“ разпространението на Африканската чума посвинете и тя, нашият любим ловен обект, ще започне да възстановява в нормални условия своята популация“ – сподели в края на ловния сезон надеждите си председателят на ЛРД-Гостилица Стефан Марев.

Мариана Мандичева

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ