НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Три могили – Слуката на диви свине тенденциозно намалява

три могили лов

„Много слаб е ловният сезон. Докрая на декември успяхме да отстреляме едва девет диви свине – казва председателят на дружината в село Три могили – Ресми Мухтар. – Може би това се дължи най-вече на мечки, които разкъсаха 3 крави. Вълци също има, но не сме се срещали с тях.”

Ресми говори без настроение и вероятно си мисли за отстрела в предишни години. Преди три сезона те отчетоха 108 диви свине, преди това 48, а през миналата година само двадесетина. През този сезон отново се изяви като най-точен стрелец младокът Рамадан Шевкедов. Помолих го да разкаже за слуката си.

ЛРД-Долец – Зрелищен край на единака, паднал в м. „Дъбака“

„На излета на 20 декември – започна той разказа си – в ловното ни поле – Извор махала, имаше гъста мъгла. Дочух шум от движение на дивеч и изведнъж без гоначи и кучета ми се появиха 6 прасета на около 50 метра. Виждах ги само като черни подвижни петна в мъглата. Отново можеше да изчезнат. Започнах стрелбата с карабината, като след първите 3 изстрела, както е редно, заредих моментално още 3 патрона. Изстрелях ги за секунди и прасетата не се виждаха в мъглата. Бях отстрелял два доста големи глигана. Емоциите както винаги ме правиха много щастлив, както тогава, преди 3 години, когато с 5 изстрела отстрелях 5 диви свине на една гонка.

В дружината се гордее със слуката си и Емин Кьосе. Той е отстрелял глиган, който многократно се е нахвърлял върху ловците на пост. Но този път звярът не успява да паникьоса ловеца. Отстрелва го от 5 метра. С точните си изстрели са се отличили още 6 ловци, един от които е и Али-Аро, който преди няколко години бе отстрелял глиган от 504 метра разстояние.

Ловците от дружината активно започват опазването на дивеча и природата, за да имат повече емоции в лова на сезон 2021 г.

Костадин Буюклиев

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ