ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Кюстендил – 969 са отстреляните диви свине през отминалия сезон

кюстендил лов

Доволни от отсрела на дива свиня през изминалия ловен сезон са ловците от ЛРС-Кюстендил. Ръководителят на сдружението Венко Калинчев отчита 969 отстреляни животни, а първенец е дружинката в Бобешино с 67 слуки. По-слабо са се представили ловците в с. Долна Гращица, където няма типични местообитания на вида, и в с. Жиленци, където въпреки наличието на местообитания за дива свиня са отстреляни само два броя, като причината се търси в неточния мерник на ловците

Успешен старт на сезона за ЛРД-Бoбeшинo

Пробите, предадени за изследване от дива свиня показват,  че не са установени заболели животни от Африканска чума по свинете, регистрирани са били 6 броя с трихинелоза.

В момента в ЛРС-Кюстендил се организират групови ловни излети за хищници, като три  са определени дни – 23 януари, 6 и 20 февруари, Лов на хищници ще има в дружинките на селата Раждавица, Драговищица, Шишковци, Коняво и Таваличево.

От 1 февруари до 30 март трябва да се проведат отчетните събрания в дружинките, изборно ще е събранието в село Политинци, там ще избират нов председател на дружинката, тъй като досегашният Сашо Иванчев почина.

„За съжаление през 2020 година в нашето ловно-рибарско сдружение са починали 20 колеги- споделя Венко Калинчев. – Можем да се похвалим, че че от години нямаме инцидент с ловното оръжие, който да доведе до нараняване или смърт.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ