140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Поздравление за новата година от председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев

година

Скъпи ловци и риболовци!

Да си пожелаем крепко здраве, много обич и просперитет през 2021 година за нас и нашите семейства. Нека печелившите начинания бъдат наши  спътници. Нека бъдем заедно и сплотени, така трудностите ще бъдат по-лесно преодолени, а радостите – споделени.

Приятели, изтърколи се 2020 година, белязана с COVID-19. Тя не само че беше трудна здравословно и финансово, но като цяло ни отне спокойствието, хора, които обичаме, и колеги, които уважаваме. Пълноценният организационен живот бе нарушен изцяло. Но нашият ловен дух е несломим, защото сме заедно в тази жестока битка. Солидаризирахме се с общата кауза на обществото – да издържим и да победим. Кампанията на НЛРС-СЛРБ „Ловците в действие“ срещу вируса доби широк отклик сред ловците и риболовците в цяла България. Желаещите да са в помощ на практика доказаха, че и в тази кризисна ситуация завещаната вековна традиция за доброволчеството и дарителството е жива у наследниците на създателите на Съюза.

Африканската чума по свинете също постави своя отпечатък върху ловното стопанство. Нещата коренно се промениха. Основният вид дивеч за отстрел – дивата свиня, в много райони на страната изчезна или драстично намаля. Трябва бърза реакция за алтернатива и вниманието ни се насочи към дребния дивеч – яребицата, фазана, кеклика, полудивата патица и заека. Подготвихме производствените мощности, за да отговорим на вашите нужди и очаквания. Но за да бъде успешна адаптацията на разселения дивеч, трябва и ловните дружини да положат грижи – да изградят волиери, да регулират числеността на хищниците и да подобрят местообитанията с каквото е нужно.

Колеги, трудностите винаги са атестат за издръжливост, радвам се, че притежаваме куража винаги да я имаме, независимо от изпитанията. Силата ни е в ловното другарство, любовта към природата и дивеча, вековната ни история и целостта на Организацията.

Честита и здрава 2021 година! Наслука!

Инж. Васил ВАСИЛЕВ,

председател на УС на   НЛРС-СЛРБ

Видео обзор на ловната 2020 година – невиждани изпитания, единство и солидарност

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ