НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Успешен финал за ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица

осиковска лов

На 9 януари в мрачния мъглив, заснежен дори ловен ден Траян Павлов отново се прояви като майстора на дружина  Осиковска и Правешка Лакавица, която е част от състава на ЛРС-Ботевград, благодарение на гонача Ивелин Николов. Ловците от дружината не подцениха нито един ловен ден, което им донесе много ловни емоции и достатъчно слуки.

осиковска лов

ЛРД–Боряна – Закрит бе пореден отличен сезон

Христо Христов изпрати 2020 година, а с това и дружинката, със слука точно на 30 декември – сряда. Преди това на 19 и 20 декември Траян Павлов и Джими Цолов вдигат успешните отстрели с още два. А на 2 януари – събота, слуката намира брат му Марин Христов, който дава старта на остатъка от ловния сезон за 2020/2021 година.

осиковска лов

Дали е до ловеца или до късмета, но макар и по-скромно този година някои ловци опитаха радостта от редкия късмет. В повечето дружинки интересът към лова позалиня, но пък за сметка на това във всяка дружинка останаха най-верните му и страстни поддръжници, които не се интересуваха ще се върнат ли у дома с мръвка или не.

осиковска лов

Освен това, липсата на яка слука, каквато някои са свикнали да имат, не омаловажи усилията на ловците да пазят ревностно ловния си район от чужди набези, като ловът бе един от начините да проследяват присъствията на всякакви дивечови и недивечови видове.

осиковска лов

Ловците от ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица посрещаха всяка слука с двойна и тройна радост, а майсторите стрелци отрупваха с поздравления като герои.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ