ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

БСП подписаха Меморандума за сътрудничество с НЛРС-СЛРБ

Среща на НЛРС-СЛРБ с БСП

По повод предстоящите парламентарни избори Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” покани на среща всички политически партии, за да ги запознае с проблемите на ловно-рибарската общност. Първи се отзоваха кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България”, представена от председателя на БСП Корнелия Нинова, ген. Кольо Милев, народен представител и председател на ЛРС-Сливен, и Валери Сарандев, председател на ЛРС-Гоце Делчев и член на УС на НЛРС-СЛРБ.

НЛРС-СЛРБ кани всички политически партии на срещи за обсъждане проблемите в сектора

Председателят на Националната организация инж. Васил Василев и главният секретар Даниел Тошков запознаха накратко гостите си с историята и обществената роля на Съюза, след което дискутириха дългогодишните нерешени въпроси в областта на ловното и риболовното стопанство.

Корнелия Нинова подписва Меморандума за сътрудничество с НЛРС-СЛРБ

Представителите на БСП подписаха Меморандум за сътрудничество с Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, с който се ангажираха да съдействат за предприемане на законодателна инициатива за извършване на адекватни промeни в действащата нормативна уредба, регламентираща ловностопанската дейност, каквито са  управлението на ловното стопанство, организацията на ловната площ, стопанисването на дивеча, превенция, ограничаване и ликвидиране на заболявания при дивеча, обезщетения за щети нанесени от дивеча и на дивеча, борба с бракониерството.

Подкрепа от политическите сили ще бъде търсена за реализиране на последователни политики от законодателната и изпълнителната власт за предотвратяване загубата на биоразнообразие и разрушаването на местообитанията в селскостопанските райони на страната. Заявяване на категорична подкрепа от законодателната и изпълнителната власт срещу европейски инициативи, оказващи пряко негативно влияние върху ловностопанската и риболовната дейности в България, каквито са забраната на оловото в мунициите и риболовните принадлежности, подготвяният мораториум върху лова на гургулицата, европейските директиви за птиците и местообитанията, намеренията за обявяване на строго защитени зони върху 10 % от територията на  Европейския съюз. Очаквайте подробен репортаж от срещата!

Последвайте ни и във Facebook!

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ