ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Джейхан Сали спечели регионалния турнир „Свети Хуберт” на ЛРС–Кърджали

Джейхан Сали

Джейхан Сали с английски пойнтер от ЛРД-Пчеларово спечели традиционния регионален турнир „Свети Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка, организиран от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали край село Пчеларово. Победата му не е изненада за никой. Джейхан Сали е доказан състезател на местно и национално ниво. Неведнъж е печелил призови места. Миналата година беше на второ място.

Голямата изненада е младият ловец от ЛРД-Черноочене Сафет Рафет, който с първото си участие завоюва второ място. Той се яви с куче от породата дратхар. Трети е Ахмед Ахмед от дружина Миладиново с епаньол бретон, който има опит от предишни състезания. Осемкратният победител и  председател на ЛРД-Миладиново Георги Ангелов остана четвърти.

Готов е календарът за националния турнир в дисциплината „Спортинг” на НЛРС-СЛРБ

Председателят на ЛРС-Кърджали Васил Дончев определи състезанието като много добре организарано, участието и резултатите в това ледено време са надминали очакванията му. Изненадан е също от големия зрителски интерес. Дошлите в мразовито време колеги и приятели на ловците са останали доволни от ловното шоу.

Джейхан Сали

В състезанието участваха 14 ловци със своите ловни помощници, само с двама по-малко от миналата година. Съдии бяха Танко Ранделов и Тончо Милев.

Състезанието „Свети Хуберт” бе тринадесето във стогодишната история на сдружението. Първото се провежда през 2008 година край село Македонци. Първият победител е Пламен Петков.

Завоювалите първо и второ място в турнира на 13 февруари ще представят тази година ЛРС-Кърджали в националния турнир „Свети Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ