НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Победителите в детския литературен конкурс на НЛРС-СЛРБ получиха наградите си

"Един ден сред природата на България"

Поради епидемиологичната обстановка в страната НЛРС-СЛРБ нямаше възможност да организира награждаването на победителите в Националния литературен конкурс за разказ на тема  „Един ден сред природата на България“ до 15-годишна възраст. Ето защо плакетите, грамотите и паричните награди бяха изпратени по пощата и в съответните училища беше организирано тържествено награждаване при спазване мерките за безопасност, свързани с Covid-19. На всички участници в конкурса бяха изпратени Грамоти за участие. Получихме и снимки от Карнобат и Сунгурларе, които можете да откриете в галерията в края на статията.

Припомняме, че в конкурса взеха участие 165 деца със своите произведения. Класирането беше определено от жури в състав: Лазар Мурджев – писател, и Мир Богоев – журналист. Бяха определени две категории – първо, второ и трето място в категория „Деца“ до 4 клас и първо, второ и трето място в категория „Юноши“ до 8 клас. Разказите на победителите можете да прочетете, след като кликнете върху името на произведението.

КЛАСИРАНЕ:

Емил Бакалов – победител в категория “Деца”

Категория „Деца“ до 4 клас: 

Първа награда – “Емо и сърничката” от Емил Бакалов – 2 клас;

Втора награда – “Един ден сред природата на България” от Елина Тодорова на 8 г;

Трета таграда – “Джоджо” от Селен Адем на 8 г.
Номинирани: “Птицата в мен” от  Невена Драганова – 4 клас; “Лъки” от Атанас Хазърбасанов на 8 г.; “Децата – ние сме бъдещето на Земята” от Зорница Стефанова – 3  клас; “В златната гора” от Магдалена Радева на 7 г.; “Един ден сред природата на България – Мусала” от Габриела Генчева –  4 клас “Един ден сред природата на България” от Вивиан Енева – 4 клас

Категория „Деца“ до 4 клас:  Първа награда – “Емо и сърничката” от Емил Бакалов – 2 клас; Втора награда – “Един ден сред природата на България” от Елина Тодорова на 8 г; Трета таграда – “Джоджо” от Селен Адем на 8 г.
Андреа-Симона Баева – втора награда в категория “Юноши”

Категория “Юноши”

Първа награда – ”Завръщането” от Славея Минчева – 6 клас

 Втора награда – ” Пчела” от Андреа-Симона Баева  на 12 г.

 Трета награда – “Моето любимо местенце от детството” от Калина Александрова на 14 г.

Номинирани: “Моята вълшебна история” от Елица Иванова на 12 г., “Селска метеорология” от Туче Мехмедова – 5 клас, “Магията на водата” от Геновева Трифонова на 12 г., “Търси вода” от Димо Димов – 9 клас, “Храм за душите” от Десислава Димитрова на 12 г.

Галерия с получените снимки:

Последвайте ни и във Facebook!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ