НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бракониерски примки откриха ловците от дружината в с. Скобелево

скобелево примки

Двайсетина примки за улавяне на дивеч откриха в края на миналата седмица ловците от дружината в с. Скобелево.  Примките са били заложени на дивечови пътеки в близост до хранилките за едър дивеч. Прибрани са от председателя на дружината Йордан Терзиев, които е бил със свои колеги на обход за претърсване на ловно-стопанския район за трупове на диви свине, умрели от Африканската чума по свинете. Когато ловците отиват да заредят хранилките с люцерна и сол и попадат на примките в м. „Воденицата”.

Бракониери убиха сърна до пътя за великотърновското с. Кисьовци

Специално за сайта SLRB.BG Йордан Терзиев сподели:

„Има ли сме и други подобни случаи. Много съм ядосан, тъй като това е нечовешки акт на бракониерство в период, когато животните раждат своите малки. Подадохме сигнал в Държавното горско стопанство, но вероятността да бъдат открити престъпниците е малка. За съжаление при тези хранилки нямаме виодеокамери за наблюдение на дивеча.”

скобелево примки

Припомняме, че въпросните примки улавят животното за гушата и то умира в изключителни мъки от задушаване.

„Примките бяха поставени между две дървета на най-тесните места на всички дивечовите пътеки, които водят към хранилките, така че животното да няма откъде другаде да мине –продължи председателя. – В нашата дружина имаме организирани групи от ловци, които по график обхождат и охраняват дивеча в района ни, но трудно се залавят бракониери. Ние нямаме право да ги задържим, докато се обадим на горските и на полицията, те изчезват. Бракониерите стават все по-нагли и смятам, че трябват нормативни промени в законодателството за по-строги наказания.”

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ