140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Чрез мобилно приложение разкриха незаконен капан за животни

приложение капан

На 17 май при проверка в частна борова гора над м. „Предела” са открити  примамки за улов на диви животни и примитивно незаконно чакало. Проверката е извършена от служители на “ДГС Разлог” и ЮЗДП, които незабавно реагират на първи сигнал за бракониерство, подаден от гражданин през мобилното приложение, въведено преди по-малко от месец от предприятието.

Бракониерски примки откриха ловците от дружината в с. Скобелево

На мястото личат следи от попаднало в капана животно. За проверяващите е очевидно, че примамката е ползвана многократно, което се потвърждава от остатъците от царевица за подхранване на дивеча, обелените дървета и утъпкания терен.

Незаконният капан е премахнат, бе засега да е открит  нарушителят.

Бракониерските съоръжения са отстранени благодарение на иновативното мобилно приложение, въведено от ЮЗДП, и активното гражданско съдействие за опазване на горите и дивеча . Сигналите, подадени чрез приложението за смартфони и таблети, се визуализират на публичната уебкарта на сайта на предприятието, чрез приложените снимки и координати на местоположението. Указания за инсталирането и работата с мобилното приложение са налични в приложеното видеообучение:

https://youtu.be/9cbi4-llNu4

Последвайте ни и във Facebook

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ