140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Два сръндака паднаха жертва на бракониери край с. Добростан

Тежкото бракониерско деяние в средата май край с. Добростан, при което незаконно бяха отстреляни два сръндака на територията на ЛРС-Асеновград, предизвика голямо възмущение у местните ловци. Ето какво заяви за сайта SLRB.BG председателят на сдружението д-р Георги Хаджиламбрев.

„При нас все още не е постъпила официална информация от разследващите органи. Но мога категорично да заявя, че ако се докаже, че сред престъпниците има наши членове, те веднага ще бъдат изключени от редовете на ЛРС-Асеновград.”

Строги наказания чакат бракониерите, отстреляли сърна в Благоевградско

Бракониерите са били трима и са задържани от органите на МВР през нощта на 13 май. За проверка е бил спрян автомобил марка „Исузу”, в който са открити разчлените трупове на убитите животни и ловна карабина с патрон в цевта. Засега е известно, че единият от извършителите е ловец, които не е носел у себе си ловния билет и не е притежавал разрешително за лов.

Според Закона за лова и опазването на дивеча предвиденото наказание е от 2000 до 5000 лева, но не по-малко от трикратния размер на причинената щета.

„Нашето сдружение разполага със собствена ловна охрана, но не тя в случая е задържала бракониерите край с. Добростан – разясни Хаджиламбрев. – Органите на МВР са реагирали на сигнал от гражданин, който е чул изстрели късно през нощта. Много е вероятно това да е ловец, тъй като ловците най-добре знаят кога, как и на какво може да се ловува. Доволен съм, че нарушителите са задържани и сме готови да реагираме адекватно, когато има яснота по случая.”

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ