140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловци от ЛРД-Припек спасиха дива коза от скитащи кучета

Спасена дива коза

Ловци от ловно-рибарската дружина с. Припек, която е към Ловно-рибарското сдружение в Момчилград,  спасиха по Великденските празници от скитащи кучета дива коза. В акцията, състояла се на 3 май, участваха тримата ловци Филип Касабов, Деян Башев и Кемал Мехмед. На помощ им се притекоха още двама души.

ЛРД-Брод – След пътнотранспортно произшествие ловците спасиха малко сръндаче (ВИДЕО)

„В понеделник бях излязъл в района на с. Лебед да огледам  хранилките за дивеча. На връщане към 12 часа на обяд забелязах на брега на езерото „Лебед”  две диви скитащи кучета, които дебнат нещо във водата. Видях, че в езерото спасение от тях е намерила дива коза. Във водоема има малко островче, козата се добра до него и там намери покой. Кучетата продължаваха да я дебнат, докато не ги прогоних. Обадих се на колеги и познати, събрахме се петима. Намерихме лодка, влязохме вътре в езерото и спасихме животното. Ако не бяхме го извадили, кучетата щяха да го разкъсат или да се удави” – разказва Деян Башев.

Кадри от ситуацията

Ловците от дружината се чудят откъде е дошла тази дива коза. Знае се, че миналата година е била засечена между селата Мрежичко и Устрен. Виждали са я и на скалите над село Устрен. Техният ловностопански район не е подходящ за диви кози, но от една година дивото животно оцелява.

  Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ