140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

БФРС – риболов на плувка – Втора победа за КСР „Чемпиън фийд“

Чем­пиън фийд

След куп спортни емоции и изненадващи обрати в Пловдив, където КСР „Чем­пиън фийд“ грабна победа­та, сега на Шуменското езе­ро картината до известна степен се повтори. Отново победа и радост за очерта­лия се лидер в тазгодишния шампионат, но също при много оспорвана битка и равни наказателни точки с достойния конкурент „Дре­нан-България“, останал на второ място. Третата пози­ция е за КСР „Биг фиш“.

В индивидуалното кла­сиране победата заслужи Славчо Петров (КСР „Чем­пиън фийд“), следван от Аркади Райчин (КСР „Май­сторски риболов“) и Заприн Манолов (КСР „Чемпиън фийд“).

Чем­пиън фийд

Всички състезатели от общо 15 участващи отбора се радваха на спокойно и слънчево време в двата дни на турнира, след като при предварителните трениров­ки се напатиха от типичните пролетни капризи на вре­мето и ураганния вятър, с който трябваше някак да се справят. Риболовът на мач сякаш беше предпочитан, но и щеките се отчетоха подобаващо. Излизаха ос­новно платики и бабушки от различна големина, като рибите бяха групирани и се влияеха от подаваната хра­на. Жребият също се оказа важен фактор по отноше­ние количествата на улова, понеже не навсякъде се ловеше с очакваната интен­зивност. Претендентите за челни места прехвърлиха котата от 50 кг общ отборен улов, а победителите КСР „Чемпиън фийд“ финишира­на с цели 64 кг. При равни наказателни точки с преки­те си конкуренти „Дренан- България“ те натрупаха 4 кг повече, което им гарантира победата.

Благотворително състезание събра 72 спинингисти на язовир „Батак“

Получи се поредното ос­порвано състезание с чести промени във временното класиране. Челниците ве­роятно са удовлетворени, останалите назад в подреж­дането не крият амбиции за следващата битка. Третият турнир от шампионата ще се проведе на 10-13 юни на язовир „Мандра“ край Бур­гас. За там е предвидено и финалното четвърто състе­зание на 22-25 юли.

Отборно класиране II кръг

1. КСР „Чемпиън фийд“ – 37 н.т.

2. „Дренан България“ – 37 н.т.

3. КСР „Биг фиш“ – 49 н.т.

4. КСР „Колмик“ – 51,5 н.т.

5. СКР „Стара Загора“ – 51,5 н.т.

6. КСР „Гоу фиш“ – 53 н.т.

7. „Митерсон 2“ – 53,5 н.т.

8. КСР „Вижън“ – 57,5 н.т.

9. КСР „Майст. р-в“ – 62 н.т.

10. РК „Митерсон“ – 64 н.т.

11. „Дайджест логист.“ – 69 н.т.

12. КСР „Лебед“ Бс – 77 н.т.

13. КСР „Сензор“ – 96 н.т.

14. СКР „Корморани“ – 96 н.т.

15. РК „Чисти брегове“ – 106 н.т.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ