140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бракониери са убили сръндак край с. Ярлово

бркаониери сръндак

Горски служители от Регионална дирекция по горите–София са заловили два бракониери, които са убили сръндак в землището на село с. Ярлово, общ. Самоков. Престъплението е извършено на територията на ЛРС-София-юг, като задържаните са членове на местната дружина.

Проверяващите извършвали рутинен обход на горската територия, при който спрели за проверка лек автомобил. При извършената инспекция в автомобила е открит труп на сръндак на възраст около 6 години. При проверката е остановено, че бракониерите са без разрешително за лов. 

На двамата са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържан е автомобилът на нарушителите, две ловни оръжия, около 100 ловни патрона, както и трупа на дивеча. 

На мястото са пристигнали и служители на ОД на МВР. На убитото животно е направена ветеринарно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

От ЛРС-София-юг са готови при доказване вината на нарушителите да им бъдат наложени най-строгите санкции според устава на сдружението.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ