140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бриджит Бардо обиди ловците и получи присъда

бардо присъда

Иконата на френското кино през 60-те години на миналия век Бриджит Бардо бе осъдена от съдебните власти в Арас, Северна Франция за обида към президента на  на Френската национална федерация на ловците Вили Шрен. Причината е, че в интернет сайта на нейната организация за защита на животните тя е отправила през 2019 г. обидни реплики към френските ловци и президента на тяхната национална организация. В публикацията си Бардо нарича ловците “нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие”,  които със своята дейност “тероризират животинския свят”.

бардо присъда
Президентът на  на Френската национална федерация на ловците Вили Шрен

Като пример за такова отношение към дивата природа е посочен президентът на Френската национална федерация на ловците.

Бриджит Бардо е поредната личност, попаднала под ударите на законодателството, след като са отправени обиди към ловците или техните организации в социалните мрежи. Вече на всички трябва да е станало ясно, че свободата , на която се радваме в интернет пространството, не означава свободия и всяка непремерена реплика може да доведе до наказателни последици.

След публикация във Фейсбук – От 1400 до 3800 евро глоби за хули към ловджийка

Бардо е осъдена на глоба от 5000 евро за обида, ще трябва да заплати  1000 евро обезщетение на Вили Шрен,  както и съдебните разходи в размер на 1000 евро. Самата тя не отрича, че е автор на публикацията, но е задължена от съда да я премахне от сайта си. Бившата звезда на световното кино признава, че е прекалила в изказванията си, но настоява, че темата за лова е една от тези, които „силно вълнуват французите”.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ