НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Бриджит Бардо обиди ловците и получи присъда

бардо присъда

Иконата на френското кино през 60-те години на миналия век Бриджит Бардо бе осъдена от съдебните власти в Арас, Северна Франция за обида към президента на  на Френската национална федерация на ловците Вили Шрен. Причината е, че в интернет сайта на нейната организация за защита на животните тя е отправила през 2019 г. обидни реплики към френските ловци и президента на тяхната национална организация. В публикацията си Бардо нарича ловците “нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие”,  които със своята дейност “тероризират животинския свят”.

бардо присъда
Президентът на  на Френската национална федерация на ловците Вили Шрен

Като пример за такова отношение към дивата природа е посочен президентът на Френската национална федерация на ловците.

Бриджит Бардо е поредната личност, попаднала под ударите на законодателството, след като са отправени обиди към ловците или техните организации в социалните мрежи. Вече на всички трябва да е станало ясно, че свободата , на която се радваме в интернет пространството, не означава свободия и всяка непремерена реплика може да доведе до наказателни последици.

След публикация във Фейсбук – От 1400 до 3800 евро глоби за хули към ловджийка

Бардо е осъдена на глоба от 5000 евро за обида, ще трябва да заплати  1000 евро обезщетение на Вили Шрен,  както и съдебните разходи в размер на 1000 евро. Самата тя не отрича, че е автор на публикацията, но е задължена от съда да я премахне от сайта си. Бившата звезда на световното кино признава, че е прекалила в изказванията си, но настоява, че темата за лова е една от тези, които „силно вълнуват французите”.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ