140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ИАРА в действие – Бракониерството продължава, проверките също

проверки иара

*Най-атакуваният от бракониери и съ­щевременно най-често проверяван язовир „Мандра“ отново е в челото на новините по отношение на риболовния контрол. Бур­гаските инспектори от ИАРА са провели серия от акции по суша и вода. При една проверка са открити и извадени от водата 2100 м бракониерски мрежи. Още на след­ващия ден е последвала нова проверка и други 1800 м мрежи са иззети. Уловената в тях риба е дарена на Дом за стари хора „Св. Архангели Михаил“ в гр. Ямбол.

*Масирани проверки са осъществени на територията на област Габрово. Местните инспектори са извършили наблюдение и последващ обход по вода на язовир „Ал. Стамболийски“. Установени са в работно положение 300 м бракониерски мрежи, кои­то са извадени и иззети. Уловената в тях риба е освободена.

*Язовир „Съединение“ е бил обект на про­верка от служители на ИАРА-Търговище. От там е извадена бракониерска мрежа, а уловената риба от вида платика е върната във водата.

*Инспектори от ИАРА-Варна са извърши­ли планирана проверка на язовир „Цонево“, откъдето са извадени две бракониерски мрежи. Нарушител с нерегламентиран улов и мрежи в багажника на колата е спипан в близост до язовир „Елешница“.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ