140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Млад ловец се сдоби със златен медал за трофей от сръндак

златен медал сръндак

При индивидуален лов на едър дивеч Тодор Балканджиев отстреля сръндак и трофеят получи златен медал. Животното е било предварително наблюдавано, няколко дни поред 24-годишният ловец се разминава със слуката, но на 5 юни в землището на ловната си дружинка в село Михалци, която е част от състава на ЛРС-Павликени, успява да отсреля трофейния сръндак. „Златният” трофей на Тодор тежи 670 грама и е оценен със 162,23 точки по CIC.

Специално за сайта SLRB.BG Тодор Балканджиев разказа:

„Беше дъждовен ден, условията бяха трудни, но важното е, че сръндакът се появи. Ловувах чрез  издебване на ход и към 19.00 часа го отстрелях с един изстрел от моята карабинa ZKK 600. Това е първият ми трофей от сръндак и то за златен медал. Всъщност на индивидуален лов излизам и за едър дивеч ,и за хищници. През миналата година успях да отстрелям и около 45-килограмов вълк. Страстен ловец съм и обичам ловните излети на всякакъв дивеч.”

Тодор е потомствен ловец и както сам се изразява – всичките му роднини от мъжки пол са ловци. Това обяснява и факта, че от малък започва да тренира ловна стрелба в дисциплината „Скийт”, като стига чак до националния отбор. Страстен почитател е на ловните кучета и от юноша участва в киноложки изложби. Младият ловджия не е семеен и е изцяло отдаден на ловното си хоби. Завършил е политология във Великотърновският университет “Св. св. Кирил и Методий” , но все още не работи никъде и обикновено живее в старопрестолни град. През миналата зима Тодор Балканджиев извади богоявленския кръст от река Росица край Павликени в надпревара с още 15 мъже и получи награда от кмета на общината.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ