140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

След жестока диета – В Австралия забраниха на двойка вегани да притежава домашни любимци

вегани любимци

На австралийска двойка е било забранено да притежава домашни любимци в продължение на три години, като са двамата са глобени с около 7000 долара за хранене на изнемощелите си кучета с веганска диета. Джеймс Маккензи и Меган Прайс от град Кау Бей Bay в Куинсланд са с по две обвинения за нелекуване на животно и по едно за неспазване на указанията за хуманно отношение към животните.

От двамата са отнети техните кученца отпородата Bull Arab от имота им през май 2020 г., след като Кралското общество за превенция на жестокостта към животните (RSPCA) откри гладуващите домашни любимци в ужасно състояние, съобщи ABC Australia.

Лобито на търговците с диви животни в Китай иска отваряне на пазарите

Кученцата на име Ру и Ула са били на диета, състояща се само от нахут, киноа, ориз и зърнени храни. Заповедта за претърсване установила, че в имота няма храна за кучета, месни продукти или купички с вода.

RSPCA е направил няколко посещениян на дома, преди да конфискува домашните любимци след съобщения за жестокост към животни.

При едно от по-ранните посещения Ру е с поднормено тегло, не може да стои на краката си и страда от стомашни проблеми. Кучето е с ранен заден крак и е било гипсирано в домашни условия, тъй като Макензи и Прайс не могли да си позволят лечение при ветеринарен доктор.

При по-късно посещение Макензи се влиза в конфликт с персонала на RSPCA.

“Ядете убити животни. Никога няма да бъдете като нас – ние сме вегани и обичаме животните”, е реакцията срещу служителите.

В крайна сметка животните са спасени и са подложени на спешна медицинска помощ.

Ветеринарният лекар Пол Матюс определи кучетата като „изнемощели“ и страдащи от тежко недохранване и хранителен дисбаланс, тъй като са били хранени с неподходяща диета за около три месеца.

За щастие състоянието на Ула се е подобрило и в крайна сметка той е бил пренасочен за отглеждане в друг дом и преименуван на Scrappy-Doo. Предните му лапи обаче са оскатени завинаги. За съжаление Ру е оставен в клиниката, след като трима ветеринарни лекари са изказали мнение относно  възможността му да води нормален живот поради хроничните болки, които изпитва.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ