140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Битката при фидеристите се завърза

битката на фидеристите

Само половин наказателна точка опре­дели победителя „Max Fish“ и го раздели от достойния конкурент „Вижън-Mftackle“ във втория кръг от националния шампи­онат на фидеристите, игран на Гребния канал в Пловдив.

Третото място зае силно представящият се тим на „КРС Олимпик 2002-Filstar“.

Общо 16 отбора участват в тазгодиш­ното първенство, като този път турнирът се проведе със състезателни трасета и по двата бряга на Канала. Това определено даде повече шансове за добър улов на не­използваната брегова ивица. Поне такива резултати бяха регистрирани по време на предварителните тренировки. В първия състезателен ден обаче се изви буря и това определено повлия зле на активност­та на рибите. В неделя времето беше спо­койно и състезателите натрупаха добър актив.

битката на фидеристите

Отборите от челната шестица съумяха да надхвърлят общ улов от 60 кг. Хва­щаните шарани и амури внасяха много емоции и често вдигаха адреналина. Кой­то имаше късмета да се справи, веднага дръпваше напред във временното класи­ране. Все пак най-многобройни в улова си бяха каракудите, което е нещо очаквано за всяко състезание на Канала.

Интересна е битката при фидеристите и за индивидуално­то класиране. Там като лидер се очертава Денислав Йорданов, който спечели поред­на победа. Второ и трето място заеха съ­ответно Цветелин Василев и Константин Генков.

Финалният турнир в тази дисциплина ще се състои през септември, отново на Гребната база в Пловдив. Предвид малки­те разлики в класирането след изиграни­те два турнира може да се очаква много оспорвана битка за шампионската титла и разпределението на другите отличия.

***

След изиграване на третия кръг и на ба­зата на генералното класиране в шампио­ната ще се определи и национален отбор в тази дисциплина, който да ни представя на предстоящи международни форуми.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ