НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Битката при фидеристите се завърза

битката на фидеристите

Само половин наказателна точка опре­дели победителя „Max Fish“ и го раздели от достойния конкурент „Вижън-Mftackle“ във втория кръг от националния шампи­онат на фидеристите, игран на Гребния канал в Пловдив.

Третото място зае силно представящият се тим на „КРС Олимпик 2002-Filstar“.

Общо 16 отбора участват в тазгодиш­ното първенство, като този път турнирът се проведе със състезателни трасета и по двата бряга на Канала. Това определено даде повече шансове за добър улов на не­използваната брегова ивица. Поне такива резултати бяха регистрирани по време на предварителните тренировки. В първия състезателен ден обаче се изви буря и това определено повлия зле на активност­та на рибите. В неделя времето беше спо­койно и състезателите натрупаха добър актив.

битката на фидеристите

Отборите от челната шестица съумяха да надхвърлят общ улов от 60 кг. Хва­щаните шарани и амури внасяха много емоции и често вдигаха адреналина. Кой­то имаше късмета да се справи, веднага дръпваше напред във временното класи­ране. Все пак най-многобройни в улова си бяха каракудите, което е нещо очаквано за всяко състезание на Канала.

Интересна е битката при фидеристите и за индивидуално­то класиране. Там като лидер се очертава Денислав Йорданов, който спечели поред­на победа. Второ и трето място заеха съ­ответно Цветелин Василев и Константин Генков.

Финалният турнир в тази дисциплина ще се състои през септември, отново на Гребната база в Пловдив. Предвид малки­те разлики в класирането след изиграни­те два турнира може да се очаква много оспорвана битка за шампионската титла и разпределението на другите отличия.

***

След изиграване на третия кръг и на ба­зата на генералното класиране в шампио­ната ще се определи и национален отбор в тази дисциплина, който да ни представя на предстоящи международни форуми.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ