НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Вече работи мобилното приложение „Защити гората”

защити гората

Приложението „Защити гората”за подаване на сигнали от граждани относно съмнения за бракониерство и други незаконни дейности в горите вече е достъпно.  То  е създадено  от Изпълнителната агенция по горите и инициативата ГОРАТА.БГ.

защити гората

„Това е лесно решение, с което всеки човек с мобилен телефон в ръка се превръща в единица, която може да контролира всичко случващо се в горите в България, включително и за незаконен лов”, обясни пред SLRB.BG накратко каква е реалната  полза от нововъведението Никола Рахнев от ГОРАТА.БГ.

В приложението потребителите имат възможност да подават сигнали за незаконна сеч, незаконен транспорт, незаконен лов, както и секция за други нарушения.

„Например виждате някъде сеч, описали сме коя сеч е законна и коя е незаконна,  има много лесни белези, по които може да се разпознае, можете да ги видите на zashtiti.gorata.bg. Пак там  е описано от експерти от Изпълнителна агенция по горите какво е незаконен лов, но ако НЛРС–СЛРБ има някакви препоръки да добавим нещо, да редактираме, ние сме готови”, обяви готовността си за сътрудничество с Националната организация Рахнев.

защити гората

Ето и как става подаването на сигнала в “Защити гората”: Снимате с телефона си, подавате сигнал, ако имате съмнения за нарушения. Този сигнал отива директно в Изпълнителната агенция по горите. Разглежда се в много кратки срокове и получавате отговор. Отговорът на Вашия сигнал ще се публикува на интернет страницата, както и в приложението, като те ще са публично достъпни.
Напомняме, че Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” също има активна платформа за подаване на сигнали “ИЗПРАТИ СИГНАЛ”, където също можете да подавате сигнали за нарушения.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ