140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Исторически успех за българите на световното първенство по спининг в Девин

българите световно девин

Триумф за отбора на Украйна, грабнал шампионската титла в много зрелищна спорта битка, в която четири страни имаха шанса за първото място буквално до последния съдийски сигнал. В крайна сметка ликуваха украинците, на второ място се нареди съставът на Италия, а трети са българите. Извън призовата тройка остана Русия, която също до последно беше в голямата игра.

българите световно девин

Младият състезател на Украйна Назарий Боженко спечели индивидуалната шампионска титла с 3 наказателни точки и 174 уловени риби. Големият лидер на нашия отбор Георги Гетов игра страхотно и за дълги периоди се очертаваше като шампион. Остана обаче втори, безспорен успех за него и за България, но за българите има леко разочарование, понеже Гошо наистина беше на крачка от шампионския приз.

българите световно девин

И през двата дни река Въча в най-перспективния участък за състезателен риболов под стената на язовир „Цанков камък“ предостави отлични условия за участниците, имаше и впечатляващи постижения със страхотни серии от риби. Ловяха се американски пъстърви, а най-печеливши и през двата състезателни дни се оказаха силиконовите примамки. Трябва обаче да се отбележи, че и на дребни блесни клатушки се правеха силни серии. Воблерите сякаш не бяха особено ефективни. Едва в заключителните етапи от турнира, когато рибите вече бяха доста стресирани и поуплашени от пресинга, се извадиха пъстърви на тях.

българите световно девин

 След първия ден трите страни също бяха в челната тройка, но тогава италианците показана най-добри резултати, следвани от украинците и нашите момчета. Всичките 15 участващи отбора се представиха на добро ниво и показаха класа.

българите световно девин

Награждаването на шампионите и техните подгласници стана на официална церемония в центъра на Девин. Вицепрезидентът на световната централа ФИПС Игор Чиняков и главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков връчиха отличията.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ