140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловците от ЛРД-Крупник с нова обществена инициатива

инициатива крупник

Когато говорим за обществен авторитет на ловните сдружения и дружинки критерият е за реален принос с дела и инициативи, които са от обща полза не само за конкретното населено място.  За това се изисква висок морал и ангажираност в реализацията на конкретни идеи.

В този смисъл ловците от ловната дружинка в с. Крупник, които са едни от най-дейните и организирани дружинки  към благоевградското ловно-рибарско сдружение, отново на дело доказаха своята съпричастност към общополезните каузи.

инициатива крупник

В землището на с. Крупник под святата местност “Св.Иван Рилски” в района на средновековната крепост “Градището” по инициатива на ловната дружинка с председател Атанас Богданов ловци и доброволци от местните жители изградиха прекрасна беседка с удобства за отдих и развлечения. Под дебелата сянка на старите орехи те устроиха тържествен водосвет с курбан за здраве. Отец Величко благослови курбана и поръси със светена вода присъстващите гости. Приятното събитие беше почетено  от кмета на общината Апостол Апостолов, кметицата на Крупник  Иванка Чакалска и председателя на ловната дружинка в Симитли Йордан Филипов.

инициатива крупник

В строежа на беседката най-активно и всеотдайно участваха ловците Радослав Равначки, Стефан Христов, Светослав Равначки, Кирил Филатов и др. Приблизителната стойност на използваните строителни материали е над пет хиляди лева като половината от тези средства са събрани от местната ловна дружинка, а останалата- от жители на село Крупник.

И още нещо. В дните на големия пожар в Съседна Македония в района на Пехчево и Делчево ловците от местната дружинка даваха доброволно дежурство в пограничните райони да следят за развитието на огнената стихия при съседите и съществуващия риск да премине границата с превантивна информация за обстановката.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ