НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

НЛРС-СЛРБ е съорганизатор на световното първенство в спининга

световното първенство

Град Девин ще бъде домакин на световното първенство по спинингов риболов на хищници с изкуствени примамки. Общо 60 състезатели от 15 национални отбора са заявили участие и ще показват майсторството си в борбата за световната титла.

Състезанието ще се проведе на 28 и 29август на река Въча край село Михалково. През двата дни ще се лови от 8.30 часа до 12.30 часа. За целта участъкът ще бъде зарибен с повече от 1 тон пъстърва. По регламент състезателите могат да ловят с блесни, воблери и силиконови примамки.

Организатори на шампионата са Световната федерация по спортен риболов ФИПС, Българската федерация по риболовни спортове, Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и община Девин.      

Заявки за участие са подали световните шампиони от Полша, Чехия, Словакия, Италия, Унгария, Хърватия, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Латвия, Украйна, Молдова. Руският тим ще се състезава под абревиатурата на тамошния риболовен съюз ФСРС, тъй като попада под забраната, действащата за всички национални отбори на Русия заради употребата на допинг, както беше и на олимпиадата в Токио.

Отборът на България се предвожда от шестия в световната ранглиста Георги Гетов, в него са още тазгодишният шампион Стефан Йорданов, Петър Лаков, Тодор Костадинов и 18-годишният Боян Ярков. Надеждите са българският отбор на световното първенство да се пребори за място в тройката.

***

световното първенство

На 14 и 15 август на същото място на река Въча се проведе подготвителният турнир Mihalkovo Trout Cup – 2021. Участваха 68 състезатели от 10 държави. Те уловиха общо 2089 пъстърви. Българските състезатели показаха най-висока класа и заеха първите места в отборното и индивидуалното класиране, следвани от представителите на Италия. Победител отборно е тимът „България 1”  в състав Георги Гетов и Тодор Костадинов, а Гетов оглави и индивидуалното класиране. Италианецът Валентино Видраш пък постави рекорд, като хвана 56 пъстърви за 45 минути.

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ