140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Българин в зрелищна битка с щука в Англия

българин риболов англия

Новозагорецът Иван Мартинов (33 г.) не без доза гордост разказа специално за „Рибар“ за епичната си битка с 4-кило­грамова щука по време на скорошен риболов на река Севърн край град Шрусбъри, Англия. Уловена е на земен червей, или по-скоро на хванатата миг преди това червеноперка. Битката била много зрелищна, с няколко ефектни подскока, с опити да се завре в тревите, с писъци на аванса. В крайна сметка е съумял някак да я вмъкне в кепа. Последвала е фотосесия и рибата е върната обратно. Българинът е ловил с линия от флуорокарбон 0,25 мм и кука Kamasan Animal №12 без контра.

От 6-годишен Иван е хванал лескова пръчка и тръгнал из „локвите“ около родния си град Нова Загора. Възпитаник е на Жребчевската риболовна школа. От 3 години живее и работи в Англия, има 2-годишен син, за който вече няма търпение да го въведе в магията на риболова.

Отново недоволство заради спада на водата в язовир „Ивайловград”

Севърн е най-дългата и втора по важност река след Темза във Великобритания. Протича през Централен Уелс и Югоза­падна Англия и след 354 км път се влива в Бристълския залив на Атлантическия океан. Севърн има важно транспортно зна­чение за страната. Тя е плавателна за плиткогазещи съдове до 244 км от устието, а по долното й течение плават кораби с водоизместимост до 300 тона. Има изградени плавателни канали, правещи връзка с реките Темза, Трент и Мърси.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ