140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Победителите в конкурса за къс разказ „Дивото“ получиха наградите си

победителите дивото

Победителите в ежегодния Национален литературен конкурс за къс разказ на ловна и природозащитна тематика „Дивото“ за 2021 г. получиха своите награди. Кратката церемония се състоя в началото на първото заседание на новия Управителен съвет на НЛРС-СЛРБ.

Както вече съобщихме, голямата награда на името на Дончо Цончев бе присъдена единодушно на Веселина Василева за разказа „Печени киселици“.

„Ловно-рибарският съюз направи голяма крачка напред. Прегледах имената на досегашните победители и установих, че аз съм първата жена, спечелила конкурса. Благодаря ви и Наслука!“, обърна се към присъстващите авторката, която е доктор по философия и университетски преподавател. А в отговор на въпрос дали е ловец отговори – „Не съм, но ако искате, може да ме направите!“. Освен плакет и грамота тя получи и парична награда в размер на 500 лева.

победителите дивото

В залата се представи и един от удостоените с поощрителна награда автори – Иван Иванов, за разказа му „Дело № ….1971“. Той сподели, че не се преживява като писател и едва отскоро е започнал да публикува свои разкази, за които черпи вдъхновение и сюжети от 40-годишния си опит на ловец (30 от които е и председател на дружината в селата Правешка и Осиковска Лъкавица към сдружението в Ботевград). Иванов получи грамота и парична награда в размер на 100 лева.

победителите дивото

Тук бе с баба си и най-малкият от победителите – 13-годишният варненец Сава Георгиев, който спечели в категорията „Млади таланти“ с разказа си „Някога много отдавна…“. Чаровният малчуган сподели, че това е негова първа изява, която му носи и първа награда, а на въпроса иска ли да стане ловец, отговори с думите – „Ами аз вече съм риболовец“.

Интересът към конкурса се увеличава и в тазгодишното му издание са участвали 126 произведения и автори. За първи път решихме да номинираме още поне десет много качествени текстове, които да бъдат публикувани, наред с отличените, в сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“, съобщи членът на журито и на УС на НСЛРС-СЛРБ Лазар Мурджев.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ